Зехтин Extra Virgin

Зехтинът е сред най-популярните хранителни продукти и е неотменна част от менюто на всеки, който предпочита здравословният начин на живот. Той е чудесно средство за дълголетие и поддържане на младостта и красотата. Небезизвестни са и ползите, които осигурява на организма. Той съдържа повече мононенаситени мастни киселини от която и да е друга мазнина. А освен че не съдържа холестерол, той всъщност е едно от средствата, с които бихте могли да намалите лошия холестерол и да прочистите кръвоносните си съдове от натрупаните плаки.

За всичко това ще се погрижи една бутилка зехтин Extra Virgin. Но дали ще случите на качествен зехтин? Има случаи, в които на висока цена и под името Extra Virgin, всъщност бива предлагана далеч по-нискокачествена мазнина. Сигурно и Вие сте се питали дали сумата, която сте заплатили за бутилка от „течното злато“, не е била напразна. За това ще Ви споделим за няколко начина, по които бихте могли да се уверите в качеството на зехтина.

Един от начините да бъдете сигурни в зехтина, е да пазарувате от познат производител, в чиято почтеност сте напълно сигурни. Но за съжаление това е привилегия на малцина! ВКУСЪТ и МИРИСЪТ също са много важни, но надали бихте могли да се ориентирате единствено по тях за качеството на зехтина.
Трудно е да изберете зехтина по ЦВЕТА. Той може да варира от наситено жълт до зеленикав. Същият зависи от маслините, степента на узряването им, условията в които да били отгледани и много други фактори.

Зехтин EXTRA VIRGIN

32_argolis_extra_virgin

На полуостров Пелопонес свежия полъх на морето и топлия климат, в съчетание с плодородната земя, раждат прекрасен сорт маслини, от които се прави най-вкусният зехтин.
Зехтинът „АРГОЛИС“ е създаден с много любов, но и с внимателно следене на качеството.

Студено пресован зехтин „EXTRA VIRGIN“ със златистозелен цвят, нежен вкус и аромат. Предлага се в стъклена бутилка „MARASCA“ от 250, 500 и 750 мл. и 1 л. и в метална тенекия от 500 мл., 700 мл., и 5 л.

zehtin